İçboğaz İlkokulu
İÇBOĞAZ KÖYÜ KÖYÜN KENDİSİ MEVKİİ İÇBOĞAZ KÜME EVLERİ ICBOGAZ ILKOKULU BLOK NO 69 KORKUT / MUŞ
0537 290 72 90(güncel ulaşılabilir.)

VİZYON

İçboğaz İlkokulu olarak vizyonumuz, İlçemizde eğitim ve öğretim hizmetlerinde çağımızın gelişen teknolojisini kullanarak, Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkelerine bağlılıkla, temel yasalara ve mevzuata uygun olarak, Atatürk İlke ve inkılâplarına bağlı, vatanını, milletini seven, ahlaki değerlerine bağlı, ülkesini bilimin ışığında, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmayı amaç edinen bireyler yetiştirmektir.

MİSYON

Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda, milli ve manevi hislere sahip, doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, özgüvenini kazanmış, güzel ülkemizi hak ettiği yere getirmek için sürekli çalışan bireyler yetiştirmektir. İlköğretim alanında yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek ‘ model okullardan’ olmak kurumumuzun vizyonudur.

Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM YAPILIR

NORMAL ÖĞRETİM YAPILIR

Sabah 08.30-12.05 Öğle 13.00-14.35

KALORİFERLİ

Servis Bilgisi

Aktarmalı servis şeklindedir.Muş-Korkut/Korkut-İçboğaz tek aktarmalı şeklindedir.

İçboğaz İlkokulu KORKUT ilçe merkezine 13 km, MUŞ merkeze 41 km uzaklıktadır.

Kontenjan Bilgileri

4 Sınıf Öğretmeni,1 Okul Öncesi ve 1 Okul Müdürü Normu mevcuttur.(Güncel hali:Mayıs 2023)

Ortalama öğrenci sayısı sınıf bazlı 10 ve toplamda her sene 60 öğrencidir.